Кралят на Великобритания е известен със своите екологични възгледи и дългогодишни ангажименти,

...
Кралят на Великобритания е известен със своите екологични възгледи и дългогодишни ангажименти,
Коментари Харесай

Емоционално послание на Чарлз III в Дубай: Земята не ни принадлежи. Ние й принадлежим

Кралят на Англия е известен със своите екологични възгледи и дългогодишни задължения, свързани с опазването на околната среда. Той е единственият държавен глава, почетен с достойнството да се обърне към 167-те международни водачи на COP28 от подиума в Дубай, и по едно и също време с това изявлението му бе неговата първа тирада за климата след възкачването на трона.

Светът е извънредно надалеч от оправянето с изменението на климата и международната стопанска система ще бъде в заплаха, в случай че околната среда не бъде бързо поправена, съобщи монархът в речта си по време на Срещата на върха за климата в Дубай. Той уточни, че опасностите от изменението на климата към този момент не са отдалечен риск и ги прикани водачите да подхващат повече дейности, като трансфорат срещата на върха в " повратна точка ".  

" Моля се с цялото си сърце COP28 да бъде друг крайъгълен камък към същински трансформационни дейности във време, когато, както учените предизвестяват толкоз от дълго време, виждаме по какъв начин се доближават тревожни повратни точки ", сподели още кралят.  " Това е опция, която не може да се пропусне - посрещнете я с упоритост, въображение и същинско чувство за изключителната обстановка, пред която сме изправени ". 

И добави: „ Земята не ни принадлежи. Ние принадлежим на Земята “. 

След година на рекордни температури, натискът за тазгодишната среща на върха е да се ускорят дейностите за ограничение на изменението на климата. Страните обаче са разграничени по отношение на бъдещето на изкопаемите горива, чието изгаряне е главната причина за изменението на климата, отбелязва " Ройтерс ". 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР